Korthout logo natuurlijk natuurlijkbeter onderwijs
natuurlijkbeter onderwijs acupunctuur auriculo

AUR-SI

auriculotherapie en andere subtiele interventies

manuele technieken in de ooracupunctuur

en enkele andere subtiele interventies

Auriculotherapie is behandeling via stimulatie van bepaalde punten op de oorschelp, kortweg ‘auriculo’ genoemd. Het vasculair autonoom signaal (ook wel pols van Nogier genoemd) is een bij auriculo toegepaste subtiele detectiemethode.

Auriculo kan als zelfstandige therapie worden ingezet, maar ook als welkome, praktische en effectieve aanvulling op andersoortige therapieën.

Toine Korthout is een ervaren docent in auriculotherapie op postacademisch niveau en verzorgt onderwijs – van basaal tot uitgebreid – waarmee je jezelf kunt bekwamen in auriculotherapie.

Bekijk de agenda voor diverse onderwijsmomenten met Toine Korthout.

HVNA opleiding AUR-SI

Je kunt je als arts of therapeut bekwamen in auriculotherapie en andere subtiele interventies aan de eenjarige opleiding AUR-SI die Toine Korthout verzorgt voor de HVNA in Arnhem.

Auriculotherapie is een praktische interventie met een scala aan indicatiegebieden. Ze is niet alleen populair vanwege haar duidelijke embryologische, neuro-anatomische en neurofysiologische benadering, maar ook vanwege haar trefzekere en eenvoudige toepasbaarheid. ‘Auriculo’ bedient zich vaak van puncties (en wordt dan wel ‘ooracupunctuur’ genoemd) maar kent ook manuele en andere stimulaties.

In deze opleiding komen achtergronden, theorie en praktijk van auriculotherapie aan bod. Ook maak je kennis met het vasculair autonoom signaal (ook wel de pols van Nogier genoemd). Je leert niet alleen de achtergronden ervan, maar zult er ook praktisch gebruik van leren maken in therapeutische setting,

Er is volop gelegenheid tot praktische oefening. Een bijkomende kwaliteit is dat er vanwege de diversiteit in achtergrond van de deelnemers grote kans is op onverwachte interessante ontmoetingen en uitwisseling van praktijkervaring.

De in deze opleidinggepresenteerde therapeutische interventies zijn alle zonder toepassing van naalden, zodat ze ook door niet-acupuncturist zorgprofessionals goed en veilig kunnen worden toegepast. Naast manuele technieken komen ook enkele andere subtiele interventies aan bod.

De opleiding wordt agferond met een HVNA-diploma AUR-SI.

Aan de opleiding kunnen deelnemen: artsen, therapeuten, studenten geneeskunde, studenten (in laatste fase van hun opleiding tot) complementair-geneeskundig therapeut en studenten (in laatste fase van hun opleiding) fysiotherapie. Bij blijk van internationale belangstelling kan deze opleiding simultaan in het Nederlands en Engels worden gegeven.

In het collegejaar 2023-2024 gaat deze opleiding van start op 1 september. Inschrijven is al mogelijk.

Deze opleiding accrediteert voor de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging en voor diverse therapeutenorganisaties en er kan een STAP-budget voor worden aangevraagd.

Klik hier voor meer informatie over of inschrijving voor deze opleiding.

Auriculo binnen acupunctuuropleiding voor artsen

Binnen het kader van de acupunctuuropleiding voor artsen verzorgt Toine Korthout samen met een collega de module Microsysteemacupunctuur.

Het onderwerp auriculotherapie beperkt zich tot de achtergronden en enkele zeer praktische toepassingen van auriculotherapie/ooracupunctuur.

Aan de opleiding kunnen deelnemen: artsen, tandartsen en studenten geneeskunde of tandheelkunde.

Klik hier voor meer informatie over of inschrijving voor deze opleiding van SWERF.

Terugkomdag auriculo

Dit is een praktische nascholingsdag auriculotherapie en subtiele interventies.

Doel is uitwisseling van ervaringen en opdoen van nieuwe inzichten.

Terugkomdagen zijn alleen toegankelijk voor hen die de opleiding AUR-SI (of in het verleden tenminste 4 modulen van de cursus AUR-VAS) hebben gevolgd.

Vul onderstaand contactformulier in of stuur ons een e-mail (info@natuurlijkbeter.com) als je op de hoogte gehouden wilt worden over terugkomdagen.

Inleiding in auriculotherapie: ‘Kraken zonder te kraken’

De HVNA in Arnhem biedt een nascholingsdag Auriculotherapie – ‘Kraken zonder te kraken’. Hier leer je in één cursusdag een praktische, vaak zeer effectieve therapeutische tool toe te passen die prima ingezet kan worden gelijktijdig met of naast homeopathische, natuurgeneeskundige, andere complementaire behandeling of in de artsenpraktijk. Naast een inleiding over de achtergronden van auriculotherapie en van segmentale relaties wordt de basis van behandeling van klachten van het bewegingsapparaat besproken en geoefend.
Klik hier voor meer informatie over deze HVNA nascholingsdag.

Shenzhou Open University in Amsterdam biedt een (Engelstalig) tweedaags seminar over dezelde materie, maar met daarnaast het meenemen van de zenuwinnervatie rond klachten van het bewegingsapparaat.
Klik hier voor meer informatie over dit Shenzhou seminar.

AGENDA ONDERWIJSACTIVITEITEN

14 april 2023
opleiding AUR-SI, dag 9
HVNA, Arnhem
Klik hier voor meer informatie en inschrijving.

19 en 20 april 2023
seminar Auriculotherapy (locomotor system ailments)

Shenzhou Open University, Amsterdam
Klik hier voor meer informatie en inschrijving.

2 juni 2023
opleiding AUR-SI, dag 10

HVNA, Arnhem
Klik hier voor meer informatie en inschrijving.

3 juni 2023
meeloopdag opleidingen Natuurgeneeskunde en AUR-SI
HVNA, Arnhem
Klik hier voor meer informatie en inschrijving

8 juni 2023
cursusdag Auriculotherapie – Kraken zonder te kraken.

HVNA, Arnhem
Klik hier voor meer informatie en inschrijving.

30 juni 2023
opleiding AUR-SI, DIPLOMERING

HVNA, Arnhem

1 september 2023
start opleiding AUR-SI

HVNA, Arnhem
Klik hier voor meer informatie en inschrijving.

22 oktober 2023
nascholingsdag (onderwerp nog vast te stellen)

Meditura, Arnhem

contactformulier bij interesse voor opleiding of cursusdagen AUR-SI

Naam*
E-mail*
Telefoon
Plaats

Vink hieronder aan waar je (vrijblijvend) je interesse naar uitgaat:

Je vraag of bericht / your question or message:

Als u na verzending het (lege) formulier terug wilt zien ververs dan uw browser door gelijktijdig indrukken van de toetsen [Shift] en [F5].